Nascholing 2022

Van 22 t/m 24 juni 2022 wordt op Vlieland weer de huisartsennascholing "Circle of Life" georganiseerd.

Het concept van de "Circle of Life" is het wel en wee van een aantal orgaansystemen gedurende verschillende fasen van ons leven en dit vormt de rode draad van deze nascholing.

      

Programma

Als we kijken naar verschillende orgaansystemen, zoals bijvoorbeeld het hart en vaatstelsel of het urinewegstelsel, brengt elke cursus Cirle of Lifeleeftijdsfase andere problematiek met zich mee waar u als huisarts in uw dagelijkse praktijk mee geconfronteerd wordt. Deze problematiek vormt de kern van plenaire kennisoverdrachten en interactieve workshops van de cursus "Circle of Life".

Onder leiding van de huisartsen van Stichting B-wise: Leo Boom, Erik Baart en Nol Bollongino wordt in samenwerking met een keur aan medische specialisten weer een praktisch en interessant programma gemaakt. Docenten in deze cursus zijn: kinderarts Carole Lasham, uroloog Wieteke Kniestedt, cardioloog Paul de Milliano, MDL arts Bram van den Elzen, vaatchirurg Tanja Cijs, verslavingsarts Loes Hanck, nefroloog Chris Hagen, huisarts Otto Maarsingh, klinisch farmacoloog Glenn Dumont en dermatoloog Alice Langeveld.

Het cursusprogramma is in 2020 vernieuwd, in 2021 herhaald en wordt ook in 2022 herhaald. Onderwerpen zijn: babykwalen, leverpathologie, uro-oncologische alarmsignalen, diabetes nieuwe middelen, ECG's, veneus versus arterieel vaatlijden, medicatieverslaving, de rol van de huisarts bij nierfalen, dermatologiequiz, cardiologiekwartet, duizeligheid, ADHD casuïstiek en 'niets is wat het lijkt'.


De deelnemers in 2017 met Monique van der Ven tijdens opnames van "Dokter Deen"

Enkele citaten uit eerdere evaluaties

"Een prachtige nascholing op een toplocatie. Prima sprekers met praktisch gerichte presentaties. Mooie dagen gehad, en veel geleerd"

"Het is elke keer weer een feest op Vlieland bij de Circle of Life. De sprekers zijn huisarts-minded specialisten met kennis van zaken die praktische workshops geven over voor de huisarts interessante onderwerpen. Er is veel interactie en mogelijkheid tot vragen stellen en oefenen. De organisatie is top en de plek ook zeer speciaal"

"Een goede combinatie van nascholing, netwerken en informele gezelligheid op een toplocatie"

Accreditatie

Voor de nascholing is 20 uur accreditatie toegekend.

Datum

In 2022 vindt de cursus "Circle of Life" plaats van 22 t/m 24 juni.
U vertrekt woensdagochtend om 09.00 uur uit Harlingen met de boot naar Vlieland en vaart vrijdagmiddag om 16.45 uur terug vanuit Vlieland naar Harlingen.

Kosten

De inschrijvingskosten van de nascholing bedragen € 995,-. Dit bedrag is inclusief de bootovertocht en uw verblijf in Hotel Seeduyn van woensdagochtend tot vrijdagmiddag op basis van volpension en tweepersoonsgebruik van uw kamer. Tegen meerkosten kunt u kiezen voor een eenpersoonskamer en/of zeezicht. Meer informatie hierover treft u in het inschrijfformulier.

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren Bayer, Novo Nordisk en Medice